Eredetvizsgálat anyai ágon

maternal-ancestry-header

 

 

A DDC olyan anyai ági leszármazási vizsgálatot kínál, mely a mitokondriális DNS vizsgálatával tárja fel anyai vonalon a leszármazást. A vizsgálat azon alapul, hogy mind a férfiak, mind a nők csak az anyjuktól öröklik ezt a sejtmagon kívüli DNS-t. Az eredmény a haplogroup, a „klán”, melybe a vizsgált személy tartozik. Húsznál is több haplogroup ismert jelenleg.

Mintegy 175 000 évvel ezelőtt jött létre a modern ember valahol Kelet-Afrikában. Idővel az emberek kezdtek kivándorolni Afrikából, benépesítve a világ többi részét. Ahogy letelepedtek más földrajzi területeken, a DNS-ük megkülönböztethető DNS-markereket vett fel, ezzel létrehozva a vándorlás genetikai naplóját. Ezek a markerek adják a haplogroup-ot, ami az eredet helyével van összefüggésben, amint azt az alábbi térképen a betűk jelzik.

Kivel van Ön rokonságban? Európa őslakóival, akik valamikor a jégkorszak előtt, legalább 20 000 éve népesítették be a kontinenst? Vagy az Ön ősei inkább későbbi látogatók Ázsiából, vagy éppen Észak-Amerikából? Lehet, hogy rokona valamely híres történelmi személyiségnek? Derítse ki egy anyai vonalú eredetvizsgálattal, jelenleg akciósan mindössze 72 000.- forinttért!

Hogyan történik a mintavétel?

Az anyai leszármazási DNS-vizsgálathoz a mintavétel az egyszerű és fájdalommentes szájpadlás-törlési technikával történik. A mintavételi eszköz olyasmi, mint a fültisztító vattás pálcika. A mintavétel során a vattás pálcikával megdörzsöljük a vizsgált személy szájüregének belsejét (két-két pálcikát használunk a két oldalon). A dörzsölés meglazítja a nyálkahártya sejtjeit, ezekben a sejtekben elegendő DNS van a vizsgálathoz.

Részletes utasításokat a mintavevő készlet tartalmaz, amit a rendelés után postázunk.

 

Mit mond az anyai eredetvizsgálat eredménye?

A férfi- vagy nőági leszármazási vizsgálat eredménye az Ön haplogroup-ja, haplotípus-csoportja, ami azt a földrajzi területet jelöli meg, ahonnan az ősei érkeztek. Az eredmény a nyers adatokat, a haplotípusokat is megjelöli. Az Y-STR DNS vizsgálat eredményeinek birtokában tovább kutathat nyilvános adatbázisokban és leszármazás-kutató programok adataiban. Az eredményközlés a következőket tartalmazza:

  • A haplogroup megjelölése
  • Szemályre szabott térkép, mely az ősök eredetét és vándorlását ábrázolja.
  • Az mtDNS-profil (a nyers adatok), ami az Ön szekvenciája és az ún. Cambridge referencia-szekvencia közötti különbségek listája.
  • Tények az adott haplogroup-ról, a világ mely tájain találhatóak genetikai rokonai, és hires emberek, akinek ugyanazon haplogroupba tartoznak.

 

 

Rendeljen anyai eredetvizsgálatot

SZERETNÉM MEGRENDELNI – irány a WebShop!