GPS Origins DNA Test – DNS alapú eredetvizsgálat (származási vizsgálat)

120 000 Ft

A GPS Origins™ teszt egy eredetvizsgálatra kifejlesztett DNS-alapú genetikai vizsgálat, más néven SNP (ejtsd:‘sznip’) teszt, mely az Ön kromoszómáin levő markerek vizsgálatán alapul. A vizsgálat referencia populáció segítségével azonosítja őseit, és geográfiailag bemutatja azt, hogy feltehetőleg honnan származnak.

Leírás

(Geographic Population Structure, földrajzi populáció-eloszlás struktúra) GPS Origins™ DNS teszt lehetővé teszi, hogy DNS-e vizsgálatával legalább 1000 évre  visszamenőleg  meg tudja mondani, melyik helyről származik.
A GPS Origins™ 36 globális génállomány alapján kiszámítja az autoszomális DNS genetikai jellemzőit. A vizsgálat során összevetjük az Ön egyedi DNS mintázatát az összes már vizsgált populációval (pontosabban azokéval, melyekről tudjuk, hogy huzamosabb ideig ugyanazon a területen élt), hogy behatároljuk, honnan ered DNS-e. Egyes esetekben a GPS Origins™ akár település szinten is visszavezeti az Ön DNS-ét. Végül a DNS-állomány migrációs útvonalai alapján – az ősi, a különböző korokban változó mintázatokat felhasználva – két genetikai migrációs útvonalat számít ki.

A lelet 36 potenciális (a teljes világot lefedő) génállomány keveredési arányát, illetve ezen elsődleges génállományok történetét mutatja. A lelet a DNS földrajzi eredetét is jelzi; ez lehet egy ország, vagy akár egy város is. Végül a GPS Origins™ teszt megadja azt is, milyen idős a DNS mintázata, mikor következett be benne legutoljára populációs szinten számottevő változás.