Laborakkreditáció

Laborakkreditáció = a megbízhatóság záloga

A DDC Laboratórium ügyfelei számára a megbízható minőségi DNS-vizsgálatokat biztosít. A minőség biztosítása céljából a DDC Laboratórium rendszeresen független külső szervezetekkel ellenőrizteti (akkreditáltatja) tevékenységét. Ezek a szervezetek a tevékenység összes lépését szigorúan ellenőrzik, és csak abban az esetben adnak ki ellnőrzési tanusítványt, ha az elvárásaiknak a laboratórium minden szinten megfelelt.

Az alábbi lista a DDC Laboratórium minősítéseit és tanúsítványait sorolja fel.

  • ISO/IEC 17025 Tanúsítvány  Az ISO-minősítés az EU-ban a legmagasabb szintű minősítés. Az ISO/IEC 17025 szabványnak megfelelő minősítés biztosítja az ügyfeleknek a szilárd tudományos alapokon végzett vizsgálatokat. A DDC az ISO tanúsítványt az ACLASS Accreditation Services tanúsító szervezeten keresztül szerezte meg, mely az ILAC teljes jogú tagja.
  • AABB Az AABB Apasági Vizsgálatok Akkreditációs Programja a legszélesebb körben elfogadott szabvány a DNS-vizsgáló laboratóriumok körében.  Az  AABB akkreditációt sok helyen megkövetelik bevándorlási, tartásdíjjal kapcsolatos és más jogi ügyekben. Az AABB akkreditációs programja az apasági és hasonló vizsgálatok területén a legszigorúbb előírásokat alkalmazza. A DDC 1996-ban kapta meg először az AABB akkreditációt, és a legutóbbi három inspekció alkalmával már tökéletes, hibapontmentes értékelést ért el.
  • ASCLD/LAB-International Az Amerikai Igazságügyi Laboratóriumi Igazgatók Szövetsége Laboratórium-akkreditációs Bizottsága (ASCLD/LAB) működteti a legszigorúbb igazságügyi DNS-vizsgálati akkreditációs programot. A nemzetközi akkreditációt a laboratóriumok elitje kapja, akik az igazságügyi DNS-vizsgálatok területén a nemzetközi előírásoknak is megfelelnek. Jelenleg a DDC az egyetlen magánlaboratórium, amelyiknek sikerült elérnie ezt a nagyon értékes minősítést.
  • Az Amerikai Patológusok Kollégiuma (CAP) – A CAP Laboratórium-akkreditálási programjának célja „a betegbiztonság növelése a patológiai és laboratóriumi szolgáltatások minőségének javítása által, képzés, szabványosítás, és a szabályozásnak való megfelelés által.” A DDC laboratóriuma a legutóbbi CAP-inspekció alkalmával szintén tökéletes minősítést kapott a laboratórium általános eljárásaira és a molekuláris diagnosztikai szolgáltatások kiválóságára.
  • New York Állam Egészségügyi Minisztériuma (NYSDOH) – Az NYSDOH minősítés szükséges, hogy egy laboratórium New York területéről eredő eseteket fogadjon. Az NYSDOH előírások nagyon szigorúak, a teljes vizsgálati munkafolyamat rigorózus felügyeletét igénylik, beleértve a felügyeleti eljárásokat és a beutalókat. A DDC az egyike azon kevés AABB-akkreditált laboratóriumnak, melyek NYSDOH minősítéssel is rendelkeznek, és az elmúlt 3 évben tökéletes minősítést értek el.
  • Klinikai Laboratóriumok Minőségjavító Intézkedései (CLIA) – A CLIA akkreditáció, melyet az USA Egészségügyi Minisztériuma ad ki, azt biztosítja, hogy a laboratóriumi eredmények időben elkészüljenek, pontosak és megbízhatóak legyenek. A DDC már nyolc éve rendelkezik CLIA-akkreditációval.

Erre a linkre kattintva megnézheti a DDC honlapján az akkreditációs hivatkozásokat és bizonyítványokat!